+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van de populairste natuurgebieden in de USA. Als je er bent, dan begrijp je wel waarom! Het is een door gletsjer gevormde vallei met aan de ene kant Half Dome en de andere kant El Capitain. Het heeft een grote diversiteit aan flora en fauna met hoogteverschillen tussen de 2.000 en 13.114 voet (600 tot 4000 meter). Ook is Yosemite National Park het thuis van de Amerikaanse zwarte beer!
Binnen het park is Yosemite Valley het meest bezochte gebied van het park, en is eigenlijk altijd de start van je bezoek aan Yosemite National Park. Je vindt hier restaurants, winkels en tevens het Visitor Center waar je terecht kunt voor parkinformatie, tentoonstellingen en boeken. Diverse watervallen zijn te bewonderen op loopafstand en er zijn diverse wandeltrails beschikbaar om het gebied verder te ontdekken.
De meest populaire bezienswaardigheden in Yosemite National Park zijn Mirror Lake, Tunnel View, de Tioga Pass (een 39 mijl (62 km) lange route vanaf de Crane Flat naar de Tioga Pass. Deze route is geopend van eind mei of begin juni tot november, afhankelijk van het weer), Glacier Point, Crane Flat en Tuolumne Meadows.

Sommige delen van het park kunnen tussen november en april/mei gesloten zijn in verband met sneeuwval.

Yosemite Valley Shuttle: Het gratis Yosemite Valley shuttle systeem verzorgt een gemakkelijke toegang tot de omgeving van Yosemite Valley. Deze bus verzorgt services rond het oosten van Yosemite Valley, inclusief stops bij naastgelegen accommodaties, winkels en hoofd bezienswaardigheden van het park. De shuttle is het gehele jaar door beschikbaar van 7.00 uur tot 22.00 uur.