+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

San Luis Obispo/San Simeon

San Luis Obispo / San Simeon

San Luis Obispo heeft het hele jaar een zonnig, warm mediterraans klimaat. Het ligt in een wijnregio van wereldklasse en tussen duizenden hectare beschermde gebieden. De binnenstad is gevuld met charmante winkeltjes, restaurants en hotels in oude handelsgebouwen van het begin van de eeuw. Daarnaast heeft de stad ook een bruisend nachtleven en een levende cultuur. San Luis Obispo staat het meeste bekend om zijn wijn en bier. Al decennia lang groeit de wijnproductie in het gebied. De ambachtelijke brouwerijen in San Luis Obispo zitten overal. Geniet op het terras met een lekker wijntje of een koud biertje. Daarnaast zijn de keuzes in buitenactiviteiten eindeloos. Alleen in San Luis Obispo zijn er al zo'n 25 mijl aan wandel- en fietspaden. En een paar minuten vanaf de binnenstad liggen rustige stranden, een ongerepte kustlijn, kliffen en een aantal van de beste uitzichten op de oceaan. Elke donderdag kun je genieten van de Farmers market in de stad, die de op twee na grootste van westelijk Amerika is.

Meer informatie over San Luis Obispo: https://www.ustravel.nl/Bestemmingsinfo/West-Amerika/San-Luis-Obispo

San Simeon is een geliefde stopplaats tussen San Francisco en Los Angeles. Er komen jaarlijks veel toeristen in het wijnbouwgebied. San Simeon heeft een aantal leuke bezienswaardigheden met als topper Hearst Castle. Het imposante en luxueuze landhuis kun je bezoeken onder begeleiding van een gids. San Simeon State Park is een van de oudste parken van Californië. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de lokale flora en fauna. Wil je liever het strand opzoeken? Bezoek dan bijvoorbeeld Moonstone Beach of Jada Cove.

Een kleine 10 kilometer ten noorden van Hearst Castle ligt een grote kolonie zeeolifanten. De afslag 'Piedras Blancas' staat goed aangegeven vanaf de weg, dus is eigenlijk niet te missen. Er is een parkeerplaats en vanachter een balustrade kun je de dieren bewonderen. De zee-olifanten liggen er nagenoeg het gehele jaar door. In de weekenden en tijdens de paarperiode zijn er ook rangers aanwezig om uitleg te geven. Het is raadzaam om deze plek zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken; het is dan meestal nog rustig en dat geeft een prachtige sfeer.