+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Port Hardy

Port Hardy

Port Hardy is de laatste plek waar mensen wonen in het afgelegen en het wilde noordkant van Vancouver Island. Dit stadje presenteert zichzelf daarom als 'het einde van de bewoonde wereld'. Port Hardy is niet erg toeristisch, de toeristen die hier komen, komen vooral voor rust en natuur, of voor de boottocht de Inside Passage.
Daarnaast is Port Hardy de toegangspoort tot mooie stranden, verborgen baaien en wandelpaden van wereldklasse. Het waren de Kwakwaka'wakw First Nations die 8000 jaar geleden als eerste aan wal kwamen bij Port Hardy. Je vindt nog veel culturele elementen terug van dit volk, zoals totems, houtsnijwerk en kunst galerijen.
In Port Hardy vindt je alle ingredi├źnten voor een leuke dag in de natuur. Zo kun je in Port Hardy vissen, hiken en duiken. Er is veel wildlife bij de kust en je kunt rondlopen in wildparken. Port Hardy's grootste troef is Cape Scott Provincial Park en de North Coast Trails. Deze paden zijn de thuisbasis van veel verschillende soorten wilde dieren, waaronder beren, adelaars, herten, poema's en nog veel meer. Zorg ervoor dat je tijdens het wandelen eten in goed afgesloten bakjes bewaard. Maar laat je zeker niet afschrikken dat er wilde diersoorten rondlopen, anders mis je een uniek stukje Canada.
Vancouver Island en Port Hardy zijn bij uitstek geschikt voor activiteiten zoals kajakken, walvis spotten, vissen en wandelen. Ongeacht welk avontuur je wilt beleven en welke activiteiten je gaat ondernemen, je gaat gegarandeerd terug naar huis met een goed verhaal.