+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Ottawa

Ottawa

Ottawa is gelegen in de provincie Ontario en is de hoofdstad van Canada. De stad omschrijft zich als een gemoedelijke groene stad! De zakelijke sfeer mixt zich met ontspannen sfeer, en maakt deze stad geschikt voor alle leeftijden!

Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, historie of de vele buitenactiviteiten, Canada’s hoofdstad biedt een combinatie van alle elementen. 7 Van de 9 nationale musea zijn gevestigd in Ottawa. In totaal beschikt de stad over meer dan 30 musea, 50 galerieën en theaters, nachtclubs, restaurants, historische bezienswaardigheden, een fantastische architectuur, culturele activiteiten en nog veel meer. Dit alles vind je veelal in de binnenstad van Ottawa, die op een heuvel boven de rivier ‘de Ottawa’ ligt.
In het gebied 'Byward Market' vindt je talloze restaurantjes, barretjes en winkels.

Het is leuk om een boottocht te maken door het Rideau Canal. Of: wat Ottawa heel uniek maakt; in de winter is dit kanaal helemaal opgevroren, dus kan er volop geschaatst worden!

Vergeet bij je bezoek aan deze bijzondere stad niet om het parlementsgebouw te bezoeken. Net als in Londen speelt zich hier de wisseling van de wacht af (in periode juni-augustus). Vanaf 2019 is het Parliament Hill gedeeltelijk gesloten voor publiek in verband met 10-jaar durende renovatie. Sommige gedeeltes zijn nog wel te bezoeken. Zie www.parl.gc.ca/visitors voor meer informatie.

Wil je eens extra lekker dineren, ga dan langs bij restaurant Atelier. Chefkok Marc Lépine bereidt hier de lekkerste gerechten voor. Restaurant Atelier is in Canada uitgeroepen tot één van de beste restaurants!
Ook is het leuk om deel te nemen aan een Food Tour. Ga onder leiding van een gids naar de leukste en lekkerste restaurants voor een hapje en drankje, waar je zelf waarschijnlijk nooit terecht zou komen.

Wat fijn is, is dat Ottawa een compacte stad is, dus alles is op loopafstand bereikbaar. Uiteraard kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer, een hop-on hop-off bus, of je kunt per fiets de stad gaan verkennen! De stad beschikt over 300 km aan fietspaden.

Meer informatie over Ottawa: https://www.ustravel.nl/Bestemmingsinfo/Oost-Canada/Ottawa-ON