+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Orlando

Orlando

Orlando, gelegen in het centrum van Florida, is het andere gezicht van Florida, namelijk dat van de spectaculaire pretparken. Ze horen bij een stad waar ontspanning en plezier de boventoon voeren. Nergens ter wereld vind je meer pretparken zo dicht bij elkaar. 

Orlando: de parken

De volgende pretparken kun je o.a. in en rondom Orlando vinden:

  • Walt Disneyworld met o.a. het Magic Kingdom: een sprookjespark met allerlei thema’s zoals Adventureland, Tomorrowland en Fantasyland, Epcot Center met een soort permanente wereldtentoonstelling, hier vindt je ook Frozen Ever After en Space Ship Earth, wat je van het Stenen Tijdperk meeneemt op reis tot aan het computertijdperk. Disney Hollywood Studios neemt je mee in de magische filmwereld. Hier vind je o.a. Toy Story Land en Star Wars. Animal Kingdom is ’s werelds grootste dierenthemapark met als centrale punt de ‘Tree of Life’. In het park kun je een heuse safaritocht maken of teruggaan naar de tijd van de dinosaurus. Hier vindje Pandora – The World of Avatar, wat je meeneemt door een regenwoud en het Festival of the Lion King met Simba en zijn vriendjes. Walt Disney World heeft 2 waterparken: Disney’s Blizzard Beach met een verkoelend winterthema. Voor de kleintjes vind je hier Tike’s peak, een speel- en waterparadijs op de Noordpool en voor de oudere kinderen is er Summit Plulmmet, met waanzinnige waterglijbanen. Disney’s Typhoon Lagoon is een tropisch uitziend waterpark met lazy rivers, stroomversnellingen en een lagune waar je kunt surfen. Je kunt er raften op de Crush ‘n’ Gusher en voor de kleintjes is er Ketchakiddee Creek.
  • SeaWorld: is een combinatie van pretpark en dierenpark met zeedieren. Het park heeft veel achtbanen en geweldige orka- en dolfijnenshows. Tevens vinden er veel evenementen plaats in SeaWorld.
  • Universal Orlando: Inmiddels bestaand uit 3 parken; Universal Studios, Islands of Adventure en waterpark Universal’s Volcano Bay. In Universal Studios vind je attracties die geent zijn op de filmwereld, met een aantal waanzinnige achtbanen. Je vindt hier thema’s uit Despicable Me, The Simpsons, Fast & Furious, Transformers en niet te vergeten Harry Potter. Voor de kleintjes is er de Woody Woodpecker’s KidZone. Harry Potter verbindt Universal Studios met Islands of Adventure, waar je verder Jurassic Park en Marvel Super Hero Island. Het waterpark Volcano Bay heeft een Hawaiaans thema en ligt rond een grote vulkaan en heeft de meest waanzinnige glijbanen.
  • Legoland: Gigantische lego-constructies en attracties van Lego voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Ook heeft het een waterpark met lazy river rond het Lego thema.
  • Gatorland: De naam zegt het al; een dierentuin met de focus op de alligators, maar je vindt er ook heel veel andere wilde dieren. Ook heeft het park een zipline, waarmee je over de alligatorvijver kunt scheren. Het park biedt tevens VIP tours aan, waarbij je een prive-rondleiding kunt krijgen en oog in oog komt te staan met de alligators.

Ook leuk vlakbij International Drive, is ICON Park met the Wheel, een gigantisch reuzenrad, maar ook Madame Tussaud’s en SeaLife. Je vindt hier ook veel leuke restaurantjes.
Langs International Drive vind je ook veel midgetgolfbanen zoals Pirate’s Cove of Congo River Golf.
Met jonge kinderen vanaf 8 jaar is Wonderworks ook erg leuk. Het gebouw zie je gelijk, het staat namelijk op de kop!

In de avonduren is het leuk Disney Springs te bezoeken, een uitgaansgebied behorend aan Disney, waar je veel restaurantjes en winkels vindt. Ook Citywalk van Universal is leuk in de avond.
Downtown Kissimee is vooral op zaterdagavond erg leuk, met een parade van oude auto’s uit de jaren ’50 en je vind er FunSpot, een soort van kermis.
Een pretpark voor vooral de volwassenen zijn de verschillende outlet shopping malls, waar je fantastisch kunt scoren op het gebied van fashion en electronica.

Rondom Orlando en Kissimmee vind je ook veel natuur, dit gebied is erg waterrijk en de start van de Everglades. Zoek je liever de natuur op, dan kun je bijvoorbeeld een airboattour maken bij Wild Florida of Boggy Creek Airboat Adventures. Een rustiger boottochtje kun je maken in Winterpark en kajakken kun je bijvoorbeeld in Wekiwa Springs State Park.

Meer informatie over Orlando: https://www.ustravel.nl/Bestemmingsinfo/Florida/Orlando