+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Ithaca

Ithaca

In het centrum van de staat New York is de stad Ithaca gelegen aan de zogenaamde 'Finger Lakes'. Het Finger Lakes gebied is de naam van een 11-tal langwerpige meren gelegen in het noorden van de staat New York. De ligging van de meren deed de makers van kaarten denken aan een hand, vandaar de naam. Het is één van de mooiste gebieden in de omgeving. Vooral bekend door de 'award-winning' wijnmakerijen en de talloze watervallen in de omgeving.

Je kunt een bezoek brengen aan de hoogste vrije waterval in het oosten van de VS, de Taughannock Falls. Ook kun je een prachtige wijntours maken in de omgeving van de stad. Een populaire is de Cayuga Wine Trail, hierbij bezoek je vijftien kleine wijnmakerijen.

Deze liberale stad verwijst naar het Griekse eiland Ithaka. In Ithaca staat de wereld beroemde Cornell University, één van de topuniversiteiten van Amerika. Eén van de bezienswaardigheden in de stad is dan ook een bezoek aan de campus van deze prachtige universiteit. Hier vind je het Herbert F. Johson Museum of Art, met meer dan 30.000 voorwerpen, in vooral Aziatische kunst. Vanuit de campus kun je lopend naar de Ithaca Falls, een 45 meter hoge waterval.