+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Glacier National park

Glacier National Park

Glacier National Park is een prachtig ongerept natuurgebied met gletsjers, ruige bergpieke, veel meren, watervallen en bossen. Er zijn veel dieren in het park te vinden zoals bevers, otters, berggeiten, schapen en elanden. Het is een van de laatste parken van Amerika waar grizzlyberen voorkomen.

Het park ligt in Montana en het park grenst aan het Canadese Waterton Lakes National Park. Vanuit Amerika kun je via twee ingangen het park in: de West Entrance en de Saint Mary Entrance. Je kunt ervoor kiezen om in het park met een van de antieke rode bussen mee te gaan. Je kunt kiezen uit zeven verschillende routes, van 3 uur of een route die de hele dag duurt. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een van de wandelpaden te bewandelen. Het park heeft een aantal leuke en populaire wandelpaden.

Start bij de oostkant van het park en wandel naar Grinnell Glacier of ga richting het noorden naar Chief Mountain. Of rijdt over het Going-to-the-Sun Road. Dit is de enige weg die door het hart van het park gaat. Om je bezoek aan Glacier National Park compleet te maken, stop bij Lake McDonald en kijk naar de zonsondergang.