+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Flagstaff

Flagstaff

Flagstaff is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving in het noorden van Arizona. De stad heeft een historisch centrum, en heeft western charme. In het centrum van de stad zijn bijna alle oude gebouwen gerestaureerd en omgebouwd tot restaurants, cafés en winkeltjes.

De keuze aan accommodatie is erg groot. Zo kun je overnachten in hotels, motels en inns. Flagstaff heeft je ook meer dan 200 restaurants, culturele- en historische bezienswaardigheden te bieden.

Flagstaff is een mooie doorreisbestemming wanneer je de Grand Canyon, Navajo Nation of Sedona wilt bezoeken.

Meer informatie over Flagstaff: https://www.ustravel.nl/Bestemmingsinfo/West-Amerika/Flagstaff-AZ

Grand Canyon National Park

Het enorme grootte en weidsheid van de Grand Canyon zal je zeker imponeren. De Grand Canyon is een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Het is ongelooflijk hoe het landschap zich in de loop der jaren gevormd heeft. Het is een diep ravijn dat in ruim 6 miljoen jaar tijd door de Colorado Rivier is gevormd. De Grand Canyon is 446 km lang, ongeveer 29 km breed en meer dan 1500 meter diep. De Canyon is tussen de 1500 en de 2700 meter boven zeeniveau. Het Kaibab Platteau (North Rim) in het noorden is 365 meter hoger dan het Coconino Platea in het zuidelijke gedeelte (South Rim). De temperatuur in de Grand Canyon kan in de zomer enorm oplopen. Het grote aantal kleuren verandert constant en er bevinden zich prachtige watervallen, de Colorado River en natuurlijk de geweldige rotsformaties.

Met de gratis shuttlebus die door het park rijdt, kom je langs de verschillende viewpoints waar je kunt uitstappen en genieten van mooie vergezichten. Het punt dat je het eerste panorama uitzicht over de natuurlijke wonderen van de Canyon biedt is Mather Point. Op een hoogte van 2136 meter, heb je een geweldig uitzicht over de Pipe Creek Canyon en de Inner Gorge van de Colorado River. Maar ook Yavapai Point is zeker een fantastische plek waar je kunt genieten van een mooie zonsopkomst of - ondergang. Niet alleen in het park zelf heb je spectaculaire views, ook wanneer je het park uit rijdt via de oost uitgang, kom je langs prachtige viewpoints!