+31 24 677 87 50
info@ustravel.nl

Charlotte

Charlotte

Als "the International Gateway to the South" heeft Charlotte een gunstige ligging in Amerika. De bijnaam van deze stad is The Queen City. In de omgeving van Charlotte liggen een aantal bekende meren: Lake Norman, Lake Wylie en Mountain Island Lake. De stad staat misschien wel het meest bekend om NASCAR. De NASCAR Hall of Fame en de Charlotte Motor Speedway zijn twee van de meest populaire attracties in Charlotte.

Voor een cultureel dagje kun je een bezoekje brengen aan het Bechtler Museum of Modern Art, het Charlotte Nature Museum, andere populaire musea of ga naar een van de broadway shows in het Blumenthal Performing Arts. Bezoek de botanische tuin en ontdek een oase net buiten de stad. Charlotte zou geen stad zijn als je er ook niet goed kunt shoppen. In het centrum van Charlotte zitten alle leuke winkels, maar de mall's zijn ook zeker een shoptripje waard. Ga eens shoppen in het Concord Mills, Galeria Shopping Center, Northlake Mall of het Southpark Mall.

Natuur vind je in de nabijgelegen nationale parken en berggebieden. Een bekend nationaal park bij Charlotte is Great Smoky Mountains National Park. Charlotte heeft een centrale ligging en er zijn veel leuke activiteiten mogelijk in en rondom Charlotte.